Architektura - naučný slovník - Syrový, Bohuslav, 1903-1981 (Řada stavební lit, 1961)
První česká práce, výsledek 15letého úsilí, přehledně, stručně a výstižně objasňuje architektonické názvosloví a pojmy ze stavebnictví, umění a kulturní historie. Stručný text hesel je ilustrován názornými kresbami