Architekt Josef Zítek - Krtilová, Eva, 1923-1982 (SNKLHU, 1954)
Monografie o díle našeho největšího architekta 19. století. Sleduje jeho růst od prvních návrhů a málo známých nebo i neprovedených projektů, podrobněji probírá jeho hlavní práce a nejvíce se soustřeďuje na plány Národního divadla. Větší část knihy přináší reprodukce plánů a náčrtů. Uvodem je předeslána velmi stručná kapitola životopisná
2750 výt
Pl
Pozn
Přehl. lit
Vysvětl. k obr
Keywords: Zítek, Josef 1832-1909; architekti; česká architektura; život a dílo