Zpracování odpadů kožedělného průmyslu - Mládek, Milan, 1932-2012 (SNTL, 1971)
V devíti kapitolách kniha komplexně pojednává o problematice hospodářského významu zpracování odpadů kožedělného průmyslu, o nejdůležitějších druzích odpadů, o zpracování klihodárných odpadů a odpadního tuku, o odpadní koželužské srsti a štětinách, o zužitkování keratinových a jiných odpadů, o zpracování činěných odpadů a o koželužských a klihárenských odpadních vodách. Samostatná kapitola analyticky hodnotí odpady a výrobky z nich
1000 výt.
Obsahuje bibliografii a rejstřík
Keywords: kožedělný průmysl; průmyslový odpad; koželužský odpad; zpracování odpadu; leather industry; industrial waste; tanning waste; waste processing; příručky; handbooks, manuals, etc