Brno - Hrouzek, Vladimír (Krajské nakladatelství v Brně, 1955)
Soubor 120 celostránkových fotografií podává obraz Brna historického i dnešního. Ukazuje v desítkách záběrů starou architekturu chrámovou i světskou, předvádí i význačnější díla moderního stavitelství, celkové pohledy na jednotlivé části i scény ze života Brna pracujícího a budujícího. Obrazové části je předeslán stručný výklad o dějinách města
V knize čb fot.
Keywords: Brno (Česko) -- vlastivěda; Brno (Czechia); fotografické publikace; photographical works