Základy sociologického výzkumu - Lamser, Václav, 1924-1986 (Svoboda, 1966)
Aby se uvarovala diletantismu, klade metodologická příručka sociologický výzkum na vědecké základy, jež odrážejí všechny hlavní odborné potřeby. Proto zahrnuje otázky filosofické, logické, vědecko-metodologické, sociologické,sociálně psychologické, statistické, historické a některé prvky z přírodních věd. Poněkud větší pozornost věnuje gnoseologickým problémům v sociologii zanedbávaným, poměrně velkou pak statistické proceduře. Příklady nepodává. Zatopodněcuje k tvořivému rozvíjení metodologických otázek.
Obálka: Ludvík Feller
5000 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Odkazy na lit.
S tb. v textu
Keywords: Sociologie; sociologický výzkum