Základy konzervace potravin - Kyzlink, Vladimír, 1915-2008 (SNTL, 1980)
Publikace shrnuje základní poznatky o zásadách a způsobech konzervace. Pojednává o látkovém složení a spontánní vzájemné reakci složek neúdržných potravin, o reakci látkových složek neúdržných potravin s cizorodýmilátkamiprostředí a obraně proti těmto reakcím. Objasňuje původce mikrobních změn, jejich životní podmínky a projevy a probírá různé prostředky o chrany proti rozkladné činnosti mikroorganismů
2000 výt
Pozn
Přehl. lit
Určeno [také] pro stud. odb. a vys. škol
Věcný rejstřík
Keywords: konzervace potravin; potraviny