Základy konzervace potravin
Publikace shrnuje základní poznatky o zásadách a způsobech konzervace. Pojednává o látkovém složení a spontánní vzájemné reakci složek neúdržných potravin, o reakci látkových složek neúdržných potravin s cizorodýmilátkamiprostředí a obraně proti těmto reakcím. Objasňuje původce mikrobních změn, jeji...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
SNTL,
1980
|
Edition: | 2., přeprac. vyd. |
Subjects: | |
Physical Description: | 513, [1] s. : obr., fot. a tb. ; 8°. |
Summary: | Publikace shrnuje základní poznatky o zásadách a způsobech konzervace. Pojednává o látkovém složení a spontánní vzájemné reakci složek neúdržných potravin, o reakci látkových složek neúdržných potravin s cizorodýmilátkamiprostředí a obraně proti těmto reakcím. Objasňuje původce mikrobních změn, jejich životní podmínky a projevy a probírá různé prostředky o chrany proti rozkladné činnosti mikroorganismů |
---|---|
Item Description: | 2000 výt Pozn Přehl. lit Určeno [také] pro stud. odb. a vys. škol Věcný rejstřík |