Základy algebry - Kořínek, Vladimír, 1899-1981 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1953)
Úvodní kurs algebry pro vysokoškolské posluchače matematiky z 1. roku. Látka je rozdělena do 3 částí. Část 1. pojednává o základních pojmech a úkonech algebry. 2. část jedná o lineární algebře, především o teoriilineárních rovnic, 3. část se zabývá algebraickými rovnicemi o jedné neznámé. Téměř ke každému paragrafu jsou připojena cvičení, z nichž obtížnějši jsou doplněna návodem k řešení.
Věcný rejstřík
Přehl. axiomů a značek
Pozn.
1-3300 výt.
Keywords: algebra