Základní numerické metody - Vlach, Milan, 1936- (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1971)
Na počátku je pozornost namířena k přesnosti výpočtů a k výměru absolutní a relativní chyby. Speciálněji se pak autor věnuje numerickému řešení soustav lineárních algebraických rovnic a úloh lineární optimalizace (programování). Práce je přístupná při zvládnutí aspoň náplně středoškolské matematické výuky.
Keywords: numerické metody; lineární algebra; lineární programování; rovnice