Výroba kožených rukavic - Tureček, Josef (Státní nakladatelství technické literatury, 1959)
Praktická příručka pojednává v úvodní části o výrobě rukavičkářských usní a jejich barvení. Druhá část je věnována výrobě kožených vycházkových rukavic a podrobnému výkladu o jejich střihu a šití. Samostatná kapitola se zabývá odbornou českou terminologií.
1000 výt.
Terminologie v rukavičkářství
Keywords: rukavice; výrobní technologie; usně; koželužská technologie; rukavičkářství; rukavičkářské usně; galanterní výroba; monografie; učebnice středních škol