Výpočty pevnosti tlakových nádob - Němec, Jaroslav, 1921-2005 (SNTL, 1962)
Konstrukční směrnice a způsoby výpočtu základního napětí a tvaru válcových a kulových částí nádob a potrubí, nádob namáhaných vnějším přetlakem, změn mechanických vlastností materiálu a provozní bezpečnosti nádob.
3300 výt.
Keywords: tlakové nádoby; pevnost; příruby; výpočty; učebnice vysokých škol