Vybrané spisy v pěti svazcích. Svazek 4 - Marx, Karl, 1818-1883; Engels, Friedrich, 1820-1895 (Nakladatelství Svoboda, 1977)
Největší část čtvrtého svazku vyplňuje Pana Eugena Dühringa převrat vědy a Vývoj socialismu od utopie k vědě. Kromě těchto prací obsahuje svazek ještě důležitý teoretický dokument marxismu - Kritiku gothajského programu, dále Marku, zabývající se vývojem zemědělského vlastnictví, Engelsův projev na pohřbu Karla Marxe aj.