Vybrané spisy v pěti svazcích. Svazek 3 - Marx, Karl, 1818-1883; Engels, Friedrich, 1820-1895 (Nakladatelství Svoboda, 1977)
Třetí svazek přináší obsáhlý výbor z prvního dílu Marxova Kapitálu, Engelsovu předmluvu k 2. a 3. vydání Německé selské války, materiály generální rady Mezinárodního dělnického sdružení o prusko-francouzské válce a občanské válce ve Francii, Engelsovy práce K bytové otázce a O sociálních poměrech v Rusku, některé Marxovy a Engelsovy dopisy z let 1667-1872 aj.
Keywords: Marx, Karl, -- 1818-1883; Engels, Friedrich, -- 1820-1895; komunismus; socialismus; marxismus; politická filozofie; politika; spisy