Vybrané spisy v pěti svazcích. Svazek 2 - Marx, Karl, 1818-1883; Engels, Friedrich, 1820-1895 (Nakladatelství Svoboda, 1977)
Druhý svazek obsahuje spisy z let 1850-1866, z období po porážce evropské revoluce 1848-1849 až po rozmach dělnického hnutí v I. internacionále. Kromě historických prací a ekonomických spisů byly zařazeny i materiály k založení Mezinárodního dělnického sdružení.
Keywords: Marx, Karl, -- 1818-1883; Engels, Friedrich, -- 1820-1895; komunismus; socialismus; marxismus; politická filozofie; politika; spisy