Vybrané spisy v pěti svazcích. Svazek 5 - Marx, Karl, 1818-1883; Engels, Friedrich, 1820-1895 (Nakladatelství Svoboda, 1978)
Pátý svazek kromě obsáhlejších Englesových prací jako Původ rodiny, soukromého vlastnictví a státu, Ludwig Feuerbach a vyústění klasické německé filozofie obsahuje řadu zásadních statí o taktice a strategii třídního boje, o rolnické otázce apod. Přináší také Engelsovy dopisy a výňatky z dopisů z let 1883-1895, jež jsou cenným pramenem k poznání evropského dělnického hnutí v 80. a 90. letech 19. století.
Keywords: Marx, Karl, -- 1818-1883; Engels, Friedrich, -- 1820-1895; komunismus; socialismus; marxismus; politická filozofie; politika; spisy