Vybrané spisy Jana Amose Komenského. Svazek 1, - Komenský, Jan Amos, 1592-1670 (Státní pedagogické nakladatelství, 1958)
První díl osmisvazkového výboru obsahuje nejvýznačnější dílo Komenského Velkou didaktiku, dále Informatorium školy mateřské a Bránu jazyků otevřenou. Úvodem je zařazeno Navržení krátké o obnovení škol v Království českém. Předeslán je úvod o významu díla Komenského, připojen slovníček.
Terminologický slovník
Část nákladu brožovaná (Kčs 19,00)
10220 výt.
Keywords: pedagogika; didaktika; educational science; teaching; výbory; selected works