Úvod do teorie relativity - Horský, Jan, 1940-2012 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1975)
V první části pojednávající o speciální teorii relativity vysvětluje autor otázky kinematiky, dynamiky a elektrodynamiky. Ve druhé části, věnované obecné teorii relativity, probírá speciální teorii relativity a gravitace,prostoročasová měření v neinerciálních soustavách, Riemannovu geometrii, Einsteinův gravitační zákon, některá řešení Einsteinových rovnic, gravitační vlny, relativistickou kosmologii a astrofyziku.
Obálka Zdeněk Weinfurter
6200 výt.
S obr. v textu
Keywords: teorie relativity; populárně-naučné publikace