Úvod do numerické matematiky - Nekvinda, Miloslav, 1930-; Šrubař, Jiří; Vild, Jaroslav, 1941- (SNTL, 1976)
Publikace je zaměřena na využívání numerických metod při řešení technických problémů na počítačích. Upozorňuje na chyby při numerických výpočtech a podává výklad řešení rovnic, řešení soustav lineárních algebraických rovnic, numerického řešení diferenciálních rovnic, metody sítí a konečných prvků.
Keywords: numerická matematika; numerické metody; numerical mathematics; numerical methods; příručky; handbooks, manuals, etc