Úvod do numerické matematiky - Nekvinda, Miloslav, 1930-; Šrubař, Jiří; Vild, Jaroslav, 1941- (Řada teoretické literatury, 1976)
Publikace je zaměřena na využívání numerických metod při řešení technických problémů na počítačích. Upozorňuje na chyby při numerických výpočtech a podává výklad řešení rovnic, řešení soustav lineárních algebraických rovnic, numerického řešení diferenciálních rovnic, metody sítí a konečných prvků.