Úrokové tabulky pro techniky a ekonomy - Kodym, Emanuel (Státní nakladatelství technické literatury, 1971)
Nejvíce místa zabírají vlastní úrokové tabulky, sestavené pro usnadnění ekonomických propočtů. Před nimi je zmíněna historie úroku a podán přehled pojmů i výklad budoucí a současné hodnoty jednorázových i pravidelných plateb.Jsou přidány rovněž příklady, soupis nejdůležitějších vztahů a objasnění otázky interpolace. Kniha vychází ze znalostí na úrovni středoškolské matematiky.
5200 výt.
Symboly
Keywords: úroky; úrokové sazby; MATEMATIKA EKONOMICKÁ; výpočty; tabulky