Účinky záření a chemických látek na buňky a organismus - Fremuth, František, 1949- (Státní pedagogické nakladatelství, 1981)
Probírá jednotky záření a radioaktivity a otázky relativní biologické účinnosti. Sleduje účinky ionizujícího záření, UV záření a chemického působení na makromolekuly a na genetické procesy. Zabývá se faktory senzitivity,indikakacíradiačního a chemického poškození, ovlivňováním senzitivity, sledováním a ovlivňováním růstu, některými otázkami radiační ekologie a působením chemických látek v životním prostředí
3000 výt.
Keywords: záření; ionizující záření; radiační poškození; chemické látky; nebezpečné látky; poškození zdraví