Učebnice matematiky pro posluchače VŠE. II - Šmakal, Stanislav, 1928-1984; Voříšek, Jan, 1927-; Prágerová, Alena (SNTL - Nakladatelství technické literatury ; ALFA - Vydavateľstvo technickej a ekonomickej literatúry, 1980)
Navazuje na knihu Z. Horského: Učebnice matematiky pro posluchače VŠE I a podává výběr ze základů některých moderních matematických dísciplín, které se v současné době v ekonomické a výpočetní praxi užívají. Probírá nevlastní integrály a integrály s parametrem, integrály funkcí více proměnných, uvádí do numerické matematiky, podává nástin Laplaceovy transformace a seznamuje s lineárními diferenčními rovnicemi.
Vazba: Josef Kalousek
8300 výt.
Věcný rejstřík
Pozn.
Opr.
Keywords: integrální počet; numerická matematika; Laplaceova transformace; diferenční rovnice; učebnice vysokých škol