Technologie mechanické výroby obuvi. II. díl - Šnaidr, František (Státní nakladatelství technické literatury, 1956)
Druhý díl publikace pojednává o všech materiálech, z nichž se vyrábí obuv s hlediska jejich praktického použití. V popisu materiálů jsou též uvedeny vlastnosti, které jsou nebo postupně budou stanoveny platnými normami. Náhradní a nové materiály jsou popsány s hlediska použití a udávané požadované hodnoty odpovídají praktické potřebě. Zvláštní pozornost je věnována hodnocení jakosti usní a všem okolnostem, které s tím souvisí. Z vyskytujících se vad jsou podány ty, které lze na hotových usních snadno zjistit.
Keywords: materiály; obuv; obuvnické materiály; usně; lepidla; ztužovací materiály; drobný kovový materiál; nauka o materiálu