Technologie mechanické výroby obuvi. I. díl - Šnaidr, František (Státní nakladatelství technické literatury, 1955)
První díl připravované vícedílné technologie mechanické výroby obuvi, která ma zahrnovat všechny zkušenosti nashromážděné v tomto oboru. Publikace probírá vznik a vývoj obuvi, obuvnické míry, číslování a značkování, dílce, tvary vzorů a způsoby výroby a její použití. Ke konci je pojednáno o pomocných zařízeních pro výrobu obuvi.
Keywords: Obuvnictví; dílce obuvi; formy; konstrukce; kopyta; obuvnické modelářství; nože; technická příprava výroby; OBUV -- dějiny; obuvnická technologie; vysekávání