Technologie mechanické výroby obuvi. I. díl - Šnaidr, František (Řada kožedělné literatury, 1955)
První díl připravované vícedílné technologie mechanické výroby obuvi, která ma zahrnovat všechny zkušenosti nashromážděné v tomto oboru. Publikace probírá vznik a vývoj obuvi, obuvnické míry, číslování a značkování, dílce, tvary vzorů a způsoby výroby a její použití. Ke konci je pojednáno o pomocných zařízeních pro výrobu obuvi.