Technologie a organisace v brašnářském a galanterním průmyslu - Douda, Jiří, 1921- (Státní nakladatelství technické literatury, 1954)
Látka publikace je rozvržena do tří skupin. První dvě kapitoly se zabývají hlavními druhy materiálu, používanými v brašnářském průmyslu a organisací výroby. V třetí, technologické části se probírají: dámské kabelky,drobné zboží kožené galanterie, aktovky, kožené cestovní kabely, textilní nákupní kabely kombinované usní a nákupní pytle, torny, tlumoky a chlebníky.
Věcný rejstřík
1200 výt.
Keywords: brašnářství; kožená galanterie; galanterní zboží; výrobní technologie; galanterní výroba; galanterní materiály