Technika prostředí - Smolík, Jan (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1970)
Kapitoly z techniky životního prostředí se orientují zejména na ty její teoretické, metodické a výpočtové partie, které se týkají zařízení strojní povahy. Pojednávají o hluku, vytápění, větrání, klimatizaci, odlučování prachu a o bezpečnosti práce. Zvláštní pozornost je zajištěna i obecným vlastnostem prostředí a tepelným vlastnostem budov a speciální články jsou věnovány vzduchovodům a ventilátorům, vytápěcím soustavám a jejich součástem a centralizovanému zásobování teplem.
Vazba: Josef Kalousek
5200 výt.
Obsahuje věcný rejstřík
Keywords: životní prostředí; pracovní prostředí; hluk; vytápění; odlučování tuhých částic; prach; vzduchotechnika; větrání; učebnice vysokých škol