Syntetická vlákna : Výroba a zpracování tvarovaných přízí - Piller, Bohumil (Řada textilní literatury, 1967)
Chemici vláknaři, textilní technologové, výzkumníci a konstruktéři textilních strojů najdou v knize souhrn poznatků o světové produkci a spotřebě chemických vláken a seznámí se s teorií objemnosti přízí a tvarování, s principytvarování podél osy a v průřezu vláken, s fixací syntetických přízí, jejich zkoušením a zvláštnostmi textilního zpracování, závěrem pak s ekonomickou stránkou výroby a zpracování.