Statistické metody analýzy a kontroly jakosti a spolehlivosti - Šor, J. B. (Státní nakladatelství technické literatury, 1965)
Přehled charakterizuje, nakolik se osvědčují metody matematické statistiky při určování jakosti a spolehlivosti zkoumaných výrobků. Základních pouček a zákonů teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky používá k definování základních zákonů statistické kontroly jakosti a k její aplikaci na zkoušky spolehlivosti radioelektronických součástek i zařízení. Předpokládá pouze základní znalosti z teorie pravděpodopnosti a matematické analýzy.
Přeloženo z ruštiny
Keywords: jakost; kontrola jakosti; matematická statistika; pravděpodobnost; radioelektronika; spolehlivost (technika); statistická přejímka