Statistické metody analýzy a kontroly jakosti a spolehlivosti - Šor, J. B. (Teoretická knižnice inženýra, 1965)
Přehled charakterizuje, nakolik se osvědčují metody matematické statistiky při určování jakosti a spolehlivosti zkoumaných výrobků. Základních pouček a zákonů teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky používá k definování základních zákonů statistické kontroly jakosti a k její aplikaci na zkoušky spolehlivosti radioelektronických součástek i zařízení. Předpokládá pouze základní znalosti z teorie pravděpodopnosti a matematické analýzy.