Snižování hluku - Beranek, Leo Leroy (Řada teoretické literatury, 1965)
V knize, která vznikla z přednášek a diskusních příspěvků amerických odborníků, je shrnuta problematika hluku a boje proti němu. Autoři vycházejí z teoretických základů a osvětlují vznik zvukových vln, způsoby jejich měření izásady šíření a tlumení zvuku. Uvádějí kritéria nebezpečí poškození sluchu i praktické příklady řešení některých problémů v dopravě, u strojních zařízení, v dílnách, kancelářích, obytných budovách atd. Text doplňuje řada příkladů, srovnávacích tabulek, grafů a pod