Snímače neelektrických veličin - Zehnula, Karel, 1928- (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1977)
Popisuje odporové, ionizační, emisní, indukčnostní, magnetické, kapacitní, polarografické, Hallovy, indukční, piezoelektrické, pyroelektrické, termoelektrické, elektrokinetické a potenciometrické snímače. Vysvětluje principyjednotlivých typů snímačů, podává rozbor použitých materiálů a konstrukce, uvádí základní převodové charakteristiky, rozbor dynamických vlastností aj.
Keywords: senzory; elektrická měření neelektrických veličin; sensors; electrical measurement of nonelectrical quantities; příručky; handbooks and manuals