Rusko-český technický textilní slovník - Lesyková, Eva (SNTL, 1975)
Slovník navazuje na edici odborných textilních slovníků a připojuje k česko-ruské verzi chybějící verzi rusko-českou. Jako základ sloužila verze česko-ruská a rusko-český textilní slovník, vydaný v SNTL r. 1967, přičemž proti němu byla tato verze doplněna o obraty z nových oborů textilní problematiky, jako je např. bezvřetenové předení, tvarování, výroba netkaných textilií apod. Obsahuje přes 30000 odborných termínů a frazeologických spojení ze všech oborů textilní a oděvní výroby včetně termínů z příbuzných oborů, tj. z elektrotechniky, automatizace, výpočetní techniky a ekonomiky. Pomůcka je určena překladatelům, dokumentaristům i studujícím
Zkratky
2590 výt.
Nad názvem: Výzkumný ústav pletařský, Brno
Souběž. rus. protitit. list
Keywords: textilní průmysl; oborová terminologie; ruština; čeština; textile industry; terminology (professional); Russian language; Czech language; dvojjazyčné překladové slovníky; terminologické slovníky; bilingual translation dictionaries; terminological dictionaries