Rusko-český technický textilní slovník - Lesyková, Eva (SNTL, 1975)
Slovník navazuje na edici odborných textilních slovníků a připojuje k česko-ruské verzi chybějící verzi rusko-českou. Jako základ sloužila verze česko-ruská a rusko-český textilní slovník, vydaný v SNTL r. 1967, přičemž proti němu byla tato verze doplněna o obraty z nových oborů textilní problematiky, jako je např. bezvřetenové předení, tvarování, výroba netkaných textilií apod. Obsahuje přes 30000 odborných termínů a frazeologických spojení ze všech oborů textilní a oděvní výroby včetně termínů z příbuzných oborů, tj. z elektrotechniky, automatizace, výpočetní techniky a ekonomiky. Pomůcka je určena překladatelům, dokumentaristům i studujícím