Psychologie ve světě práce - Štikar, Jiří, 1934- (Karolinum, 2003)
Psychologie práce a organizace se soustřeďuje na praktické užití výzkumných výsledků v pracovní činnosti a vztah k psychickým vlastnostem, stavům a procesům, které jednak umožňují činnost a na druhé straně jsou prací utvářeny a modifikovány. To je spojeno s výzkumem zákonitostí, pomocí nichž duševní procesy, stavy a vlastnosti regulují pracovní činnost. Pomocí lepší znalosti psychologických zákonitostí se vytváří základ pro efektivní intervenci v lidských pracovních činnostech.
Keywords: psychologie práce; psychology of work; příručky; handbooks, manuals, etc.