Psychologie v lékařství - Bouchal, Milan, 1925-2004; Konečný, Robert, 1906-1981 (SZdN, 1966)
První oddíl probírá definici obecné psychologie, její vývoj, předmět, metody a základní pojmy. S aplikacemi v lékařství seznamuje druhý oddíl. Zabývá se psychologií nemocného a zdravotníka, nemocným a zdravotnickým prostředím, lékařskou psychologií a některými dílčími otázkami zdravotnické práce, lékařskou psychologií v jednotlivých oborech medicíny, duševní hygienou a psychoterapií.