Psychologie umění (Svoboda, 1968)
Soubor studií, sestavených podle přednášek, jež zveřejnil Čs. rozhlas od ledna do března 1968. Jeho autory jsou Vl. Smetáček, L. Svoboda, M. Nakonečný, J. Fišer, R. Parolek, P. Maydl, St. Drvota a J. Cigánek. Problémy, předložené ve statích, se týkají rozhraní psychologického a psychiatrického zkoumání uměleckého díla, ale i stručné historie uměnovědných názorů. Úmyslem autorů nebylo podat vyčerpávající výklad, nýbrž fundovaný úvod do naznačené sféry bádání
4200 výt.
Vydalo nakl. Svoboda ve spolupráci s Čs. rozhlasem
Terminologický slovník a slovník psychologů
Keywords: psychologie umění; vnímání uměleckého díla; art psychology; art appreciation; sborníky; papers of several authors