Příruční tabulky pro chemiky - Sýkora, Václav, 1913-; Zátka, Vladimír (SNTL, 1967)
V tomto vydání byly zpřesněny atomové hmoty, údaje týkající se kalibrace odměrných nádob, tlumivých roztoků (pH) a standardních oxidačně redukčních potenciálů. Byly přepracovány tabulky disociačních konstant a byla připojenařada nových údajů hlavně o aktivitních koeficientech individuálních iontů a stabilitě některých komplexů, dále o atomových a iontových poloměrech, o dielektrických konstantách rozpouštědel a o rozpustnosti plynů ve vodě. Knihauvádí i převody vlnových délek na vlnočty a tabulku extinkčních koeficientů.
Spoluvyd. Slov. vydav. techn. literatúry, Bratislava
Keywords: chemie; chemistry; tabulky; tables