Příručka řezných nástrojů - Schmidt, Eduard, 1935-2021 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1974)
Obsahuje základní pojmy a směrnice pro konstrukci, výrobu a údržbu řezných nástrojů. Pojednává o nástrojových ocelích, slinutých karbidech, keramických materiálech, nožích, frézách, vrtacích, závitořezných, protahovacích, brusných a jiných nástrojích. Zabývá se také geometrií břitu, upínáním a jakostí řezných nástrojů
Keywords: řezné nástroje; nástrojové oceli; cutting tools; tool steels; příručky; handbooks, manuals, etc