Příručka pro určování nerostů - Rosický, Vojtěch, 1880-1942; Kokta, Jaroslav, 1904-1970 (Práce ČSAV. Sekce geologicko-geografická, 1961)
Nové vydání klíče zhodnocuje více než dvacetileté zkušenosti s jeho používáním. Je zachována celková koncepce 1. vyd. z r. 1938. Doplněna a překontrolována je metodická část, opraveny fyzikální údaje o nerostech, hlavně optické. Podstatně je rozšířena kapitola o horninotvorných nerostech.