Příručka kinematiky s příklady - Brát, Vladimír, 1927-1983 (SNTL - Nakladatelství technické literatury ; ALFA - Vydavateľstvo technickej a ekonomickej literatúry, 1973)
V pěti částech příručky (kinematika bodu, kinematika tělesa, kinematika sou časných pohybů bodů a těles, kinematika mechanismů, vybrané kapitoly) je rozpracován přehled kinematiky a základy teorie mechanismů. Každákapitolaobsahuje nejprve přehled látky, po něm následují vzorové řešené příklady, dále příklady neřešené, u nichž je většinou uveden výsledek nebo naznačen postup. Příklady jsou obecné i numerické,ksamostatnému řešení kinematických problémů
Vazba: Josef Kalousek
3200 výt.
Věcný rejstřík
S obr. v textu
Keywords: kinematika; příklady; učebnice vysokých škol