Přehled barviv - Arient, Josef, 1922-2008 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968)
Svým pojetím ojedinělé dílo v naší i zahraniční technické literatuře, podávající přehled o problematice barvářského průmyslu. Kromě stručného historického vývoje, statistických údajů o světové výrobě a seznámení se základy textilního barvení věnuje hlavní část barvivům, která řadí do několika technologických tříd. Uvádí zde stručný obecný popis přípravy barviv, koloristické vlastnosti, obchodní názvy, chemickou strukturu a praktickou aplikaci jednotlivých skupin barviv.
1700 výt.
Keywords: barviva; přehledy