První pomoc na výletě - Moravec, Radim, 1928- (Olympia, 1977)
Přístupnou formou seznamuje mladé turisty nejen se zásadami tábornické hygieny, ale zejména s pravidly první pomoci. Informuje, jak ošetřovat drobná poranění, jak postupovat při zranění kloubů a kostí, při krvácení, úžehu,popáleninách, otravách, při úrazech elektřinou apod.
Obsahuje rejstřík
Keywords: první pomoc; hygiena; turistika; táboření; first aid; hygiene; hiking; camping; příručky; handbooks, manuals, etc