Principy a vlastnosti polovodičových součástek - Frank, Helmar, 1919-2015; Šnejdar, Václav (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1976)
Ucelený přehled o současném stavu techniky polovodičů. Uvádí přehled základů fyziky polovodičů, transportní, galvanomagnetické, termomagnetické a tepelné jevy v polovodičích a popisuje fotoelektrické a povrchové vlastnosti polovodičů. Zabývá se technologií přípravy polovodičových materiálů a součástek, polovodičovými součástkami bez aktivního přechodu PN, s jedním, se dvěma a více přechody. Věnuje také pozornost tranzistorům řízeným elektrickýms přechodovým hradlem, součástkám v integrovaných obvodech aj.
Věcný rejstřík
S obr. a tb. v textu
Obálka: Metoděj Sychra
5200 výt.
Keywords: polovodičové součástky; polovodiče