Preparativní reakce v organické chemii. Díl VI, - Bláha, Karel, 1929-1987 (Práce ČSAV. Sekce chemická, 1961)
Rozsáhlý popis reakcí organokovových sloučenin alkalických kovů, zinku, rtuti, kadmia a Grignardových činidel při syntéze organických látek a při aplikaci v analytické chemii, teorii chemické vazby apod.