Preparativní reakce v organické chemii. VIII, - Kovář, Jan; Ernest, Ivan, 1922-2003; Hudlický, Miloš, 1919-2001 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1964)
Pokus, první nejen v naší, ale i světové literatuře, o souborné shrnutí molekulárních přesmyků. Za hlavní kritérium pro zařazení do tohoto svazku je zvolena změna základního skeletu během reakcí. Látku roztřiďuje na přesmyky u nasycených, nenasycených a aromatických sloučenin. O dalším dělení rozhodovalo, co přesmyk postihuje, zda anion, radikál nebo kation. Izomerizace budou zařazeny do dalšího svazku.
1200 výt.
Obsahuje rejstřík předpisů a věcný rejstřík
Keywords: organická chemie; preparativní organická chemie; organické reakce; přesmyky; molekulární přesmyk