Preparativní reakce v organické chemii. Díl VII, - Novák, Jiří, 1913-2002; Žemlička, Jiří (Nakladatelství Československé akademie věd, 1962)
V tomto dílu jsou zpracovány jednak kysele katalyzované syntetické reakce, při nichž alespoň jedna z výchozích sloučenin - substrát - obsahuje nenasycenou uhlíkatou vazbu buď olefinickou, acetylenickou, aromatickou, aneboheterocyklickou, jednak kysele katalyzované reakce kysličníku uhelnatého.
Pozn.
Opr.
1500 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Rejstřík předpisů
Keywords: katalýza; organická chemie; organické syntézy; preparativní organická chemie; organické reakce; kyselá katalýza