Preparativní reakce v organické chemii. Díl IX, - Kochloefl, Karel; Kraus, Miloš, 1927-1998 (Academia, 1967)
S výjimkou reakce Friedelovy a Kraftsovy jsou v tomto svazku probrány z izomerizace vzájemné přeměny nasycených a nenasycených uhlovodíků a přesuny substituentů na aromatickém jádře. Skupinu degradačních reakcí tvoří dealkylace, pyrolýza, dekarbonylace a dekarboxylace.
Obálka a vazba: Jaroslav Krouz
1000 výt.
Obsahuje rejstřík předpisů a věcný rejstřík
Keywords: organická chemie; preparativní organická chemie; organické reakce; aromatické uhlovodíky; degradace; izomerizace