Preparativní reakce v organické chemii. Díl IV, - Ernest, Ivan, 1922-2003; Heřmánek, Stanislav, 1929-1999 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1959)
Dílo se zabývá reakcemi s preparativní aplikací, které autoři roztřídili do třech skupin, uvedených pod titulem knihy. Společným znakem všech je, že při nich nevznikají nové vazby mezi uhlíky, ačkoliv se mezi sebou značně liší svým mechanismem, povahou výchozích látek a konečných produktů i způsobem provedení.
1750 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: aldehydy; aldolizace; alkylace; karboxylové kyseliny; ketony; organická chemie; organické reakce; preparativní organická chemie