Preparativní reakce v organické chemii. Díl V, - Plešek, Jaromír, 1927-; Zobáčová, Alena, 1930- (Nakladatelství Československé akademie věd, 1960)
V tomto dílu je zpracována velmi obsáhlá látka široce pojatých aldolových syntéz, rozdělených na aldolizaci a aldolové kondenzace, reakce Claisenova typu a Michaelovu adici
Keywords: aldolizace; preparativní organická chemie; chemické reakce; organické syntézy; preparative organic chemistry; chemical reactions; organic synthesis; monografie; monographs